فیفا و همراهی با نقض حقوق زنان ایرانی

مرداد ۲۵، ۱۳۸۹

رفتاری که  مورد اعتراض فعالین حقوق زن قرار نگرفت:
فیفا و همراهی با نقض حقوق زنان ایرانی


امروز سیاست زدگی بیش از حد و تمرکز بر روی مسایل حاشیه ای، ما را از بسیاری مسایل غافل کرده است. یکی از این مسایل که مورد کم توجهی فعالین سیاسی و اجتماعی قرار گرفته است، به رسمیت شناختن حجاب اجباری توسط سازمانهای بین المللی بوده که آخرین مورد، توافق فیفا و حکومت ایران برای نحوه پوشش تیم دختران ایرانی در مسابقات المپیک چوانان سنگاپور است. در اینجا هدف نگارنده از باز نمودن این بحث تمرکز بر روی اصل مساله حجاب نیست، بلکه مساله نگران کننده، حجاب اجباری است که بی شک با حقوق اولیه زنان در تعارض جدی است. نگرانی دیگر، تصویر ناخوشایندی است که در اثر حضور این چهره عجیب و غریب دختران ایرانی  در جهان پدیدار می گردد، آنچنان که گویی ایرانیان، مسلمانانی افراطی تر از دیگر بلاد اسلامی هستند، حال آنکه این تصویری واقعی از ایران نیست و خود این تصویر مخدوش از بین برنده بخشی از دستاوردها، تصویر و نقش مثبت زنان ایرانی در جنبش اجتماعی یک سال گذشته  می باشد.   شاید از همین روی باشد، که دولت کودتا حاضر به هر نوع همکاری با فیفا شده تا بتواند این چهره عجیب و غریب را روانه عرصه ای کند که تاثیر تبلیغاتی آن  قابل چشم پوشی نیست.
اما عجیبتر سکوت و انفعال فعالین سیاسی، اجتماعی و فعالین حقوق زنان است. توافق فیفا با ایران، در واقع به رسمیت شناخته شدن نقض یکی از بدیهی ترین حقوق بشری به دست یکی از مهمترین سازمانهای بین المللی است. حال که رژیم ایران بر این بوده است که چنین از غفلت فعالین ایرانی، سو استفاده کند، هنوز فرصت جبران از دست نرفته و می توان این حضور دختران ایرانی در المپیک را بهانه ای کرد برای اعتراض به نقض حقوق زنان در ایران، به گونه ای که صدای جنبش زنان در ایران به نحوی بلندتر به گوش جهانیان رسانده شود. بدینسان، اولا حرکت مزورانه حکومت ایران  خنثی شده و ثانیا  صدای جنبش زنان ایرانی جهانی تر می شود. دغدغه ای که وجود دارد این است، که باید مراقب بود تا خود اصل حضور دختران ایرانی در مجامع بین المللی مورد تعرض قرار نگیرد. به نظر می آید، همین امر هم باعث رفتار محافظه کارانه فعالین عرصه زنان در این زمینه شده است. اینکه دختران ایرانی در چنین عرصه ای حاضر شده اند، خبر مسرت بخشی است، اما این موضوع نباید بهانه ای برای به رسمیت شناختن نقض حقوق آنان شود و به عبارت دیگر، حضور دختران ایرانی در عرصه های بین المللی به هر قیمتی، در واقع تحقیر آنان بوده و مضافا بر اینکه حکومت ایران این موضوع را دستاویزی خواهد نمود که به صورت غیرواقعی تصویری بزک کرده نشان دهد که گویی عرصه فعالیت زنان ایرانی را باز گذاشته است.
پیشنهاد می گردد، فعالین زنان با این موضوع فعالانه تر برخورد نمایند، کمپین هایی برای دفاع از حق پوشش دختران ایرانی تیم ملی جوانان ایرانی تشکیل شود، در صورت امکان در محل مسابقات (سنگاپور) حرکت های اعتراضی در این زمینه صورت پذیرد و زبانی بین المللی برای بیان اعتراضات انتخاب شود و کاریکاتوریست ها و نویسندگان با زبانی بین المللی پیام حمایت از حقوق دختران ایرانی را به جهان مخابره کنند.  این رویکرد سبب خواهد شد که دست حکومت ایران برای این رفتار مشمئز کننده و سواستفاده از نهادهای بین المللی برای همراهی در نقض حقوق بشر در ایران بسته نگه داشته شود.

2 نظرات:

ناشناس گفت...

نگاه جالبی بود. تا پیش از این همش فکر می کردم که کاش مشکل بین فدراسیون و فیفا حل بشه تا تیم فوتبال زنان ایران هم بتونه توی المپیک شرکت کنه، اما با خوندن این مقاله کمی نظرم عوض شد.

ناشناس گفت...

علم الگمراه: اینها ناموس حضرت زهرا را نشان مردان بیگانه داده اند.

ارسال یک نظر

این دیوار برای یادگاری نوشتن شماست. بر این دیوار کاهگلی هر چه نبشته شود، نظر میهمانی ارجمند است و دلیلی بر موافقت یا مخالفت صاحبخانه نیست. صاحبخانه البته مختار است که هرزنوشته ها و توهین های مستقیم را از این خشت گلی بزداید. ضمنا همه کامنت ها ارزشمندند و پاسخ ندادن به یک کامنت لزوماً به معنی بی توجهی یا کم اهمیت قلمداد کردن آن کامنت یا نویسنده اش نیست.